Velkommen til Beagle Klubben

Beagle Klubben er en landsdækkende specialklub under Dansk Kennel Klub. Det er en stor og meget aktiv klub med et alsidigt medlemsblad, der udkommer 4 gange årligt - bl.a. med mange gode bud på aktiviteter for fører og hund.

Mange af Beagle Klubbens medlemmer deltager meget aktivt i hundeudstillinger og lydighedstræning - men der findes derudover et stort udbud af arrangementer for enhver smag: Hvalpekomsammen, Agility, Schweiss (spor), Ringtræning, Skovture, Informations- møder, Marchture osv. - alt sammen til stor morskab, støtte og vejledning for det nye familiemedlem - men også for den øvrige familie.

Hvad er Beaglen for en hund

Beaglen er en drivende jagthund, lille og smart, robust og selvstændig, og selv om opdrættet her i landet i høj grad er baseret på et blidt temperament og et smukt udseende, er jagt egenskaberne en både naturlig og væsentlig del af Beaglens karakter. Derfor er det også meget karakteristisk, at den altid ses med næsen i jorden, når den færdes ude.

Beaglen syntes som hovedregel godt om andre hunde. Det skyldes dens oprindelige eksistens som pack-hound - dvs. en stor flok jagthunde der lever og arbejder sammen. Beaglen skal derfor være stabil og social, og må ikke være veg og ængstelig. Netop af den grund trives Beagler også i menneskeflokke. Andre af dens meget positive egenskaber er dens arbejdsvilje og nysgerrighed, og det er derfor en synd, hvis man ikke lader Beaglen deltage i ens aktive liv. Kun på den måde stimulerer man hunden.

Og en velstimuleret Beagle er en lykkelig hund.